Spritsjes

29-11-2016
Fantasy
Fantasy

De afgelopen weken was ik ondergedompeld in de wereld van de levende schepen van Robin Hobb. Een aanrader voor de liefhebbers. Maar hoe gefantaseerd de verhalen ook zijn, de rode draad draait altijd om goed en kwaad. 

Vandaag lees ik in de krant dat Trump twijfelt aan de democratie. Misschien moet hij eens beginnen met het lezen van fantasy?

16-11-2016
Invullen
Invullen

Je hersenen zijn slim. Ze vullen op/in wat er niet is. Maar gevaarlijk is dat ook.

04-11-2016
Weersvooruitzichten
 Weersvooruitzichten

Met kleurige paraplu's ziet het sombere herfstweer er toch weer vrolijk uit.

20-10-2016
Frans Hals
Frans Hals

Nu Sotheby's toch bezig is vervalsingen te veilen, kunnen ze misschien meteen dit schilderijtje van Frans Hals onder de hamer brengen. Brengt het hopelijk ook 10 miljoen euro op!

09-10-2016
Intelligent
Intelligent

Ogen spreken. Zo ook de ogen van het varken. Kunstenaar Tineke Schuurmans fotografeert de varkens van boer Kuijpers. De hamlap moet meer gaan leven. Het verhaal van boer Henk Kuijpers door de camera van Tineke Schuurmans is te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven van 22 tot en met 30 oktober. Komt dat zien.

 

02-10-2016
Onbetaalbaar
Onbetaalbaar

Wanneer we merels met een Usutu-virus nu ook al antibiotica gaan geven, dan snap ik wel dat onze gezondheidszorg onbetaalbaar wordt.

 

15-09-2016
Heet mijn man Henk?
Heet mijn man Henk?

Nietsvermoedend loop ik hal 5 van de Kunsthal binnen. Een fototentoonstelling van Peter Granser van Altzheimerpatienten. Portretten van mensen die geen weet meer hebben van hun omgeving. Opgesloten in een tehuis maar ook in zichzelf.

Behalve deze oude dame. Zij weet het nog. Haar woede en angst benauwen mij.

11-09-2016
Vakmanschap
Vakmanschap

Onlangs zie ik een prachtige foto van een jonge vrouw uit het zwart-wit-tijdperk. In een studio poseert ze voor de fotograaf. Zulke mooie portretfoto's zijn zeldzaam geworden. Duizenden fotos van nu tegenover een enkele (zwart-wit) van toen.

We fotograferen in deze tijd en masse maar daardoor worden we duidelijk nog geen fotograaf.

 

30-01-2016

Ben je nieuwsgierig naar eerdere Spritsjes? Klik dan hier.

19-01-2016
Herboren
Herboren

Nog maanden nadat ik het bericht heb gestuurd dat er een einde was gekomen aan mijn Spritsjes, krijg ik de vraag 'waar blijven de berichten?' Ik moet u teleurstellen. De berichten met een kwinkslag komen niet terug, maar ik heb beloofd me te melden als er iets nieuws zou ontstaan. 

Vanaf vandaag zal ik met enige regelmaat weer Spritsjes sturen. Dit keer in de vorm van een digitale tekening of schilderij. Digitaaltjes noem ik ze. Wanneer ik iets zie, lees of ervaar zal ik daar een digitaaltje van proberen te maken en naar ik hoop ga ik jullie daarmee net zo verrassen als mijn oude Spritsjes.

 

Veel kijkplezier,

Lea van Someren

 

page loading